Medewerkers-tevredenheidsonderzoek

Tevreden werknemers als sleutelfactor voor succes
Bel mij terugOf start direct

Waarom als MKB’er investeren in werkgeluk via een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)?

 • Weten wat er écht speelt
 • Behoud van personeel
 • Betere Employer Branding, personeel als ambassadeurs
 • Gericht acties kunnen ondernemen
 • Overzicht in verbeterpunten
 • Word een (nóg) leukere werkplek!

Tevreden Werknemers als Sleutelfactor voor Succes

 

Je kunt er niet omheen: tevreden werknemers zijn de sleutelfactor voor succes. Er heersen grote personeelstekorten en aan de andere kant  zijn we kritischer geworden op onze baan en werkgever. Investeren in het geluk en de productiviteit van je personeel is onvermijdelijk.

 

Het MTO van BUILDR geeft je inzicht in de sleutelfactoren van een tevreden en productief team. Hierdoor kun je gericht verbeteringen doorvoeren en actief werken aan een succesvollere organisatie. 

Hoe krijgen wij zo’n diepgaande analyse?

Meer dan platte cijfers

Wij leveren meer dan alleen platte cijfers. Wij duiden de resultaten met een uitgebreide, persoonlijke analyse. Tijdens een afsluitende meeting geven we toelichting over de betekenis van de resultaten. Je kunt nu de resultaten plaatsen en je weet wat je ermee kunt.

Actieve deelname  

We weten het team op de juiste manier te stimuleren zodat actief mee wordt gedaan aan het onderzoek. Dus geen omdat-het-moet onderzoek, maar zichtbaar effect op de korte en lange termijn.

Persoonlijke aanpak en maatwerk

Bij BUILDR geloven we sterk in persoonlijk maatwerk voor het MTO. Tijdens een persoonlijke kennismaking ontdekken we jullie unieke bedrijfsidentiteit en bepalen we de belangrijkste focusgebieden. Hieruit volgt een op maat gemaakte vragenlijst die perfect aansluit bij het team en de organisatie, wat ons waardevolle inzichten geeft voor effectieve verbeteringen.

Effectieve opvolging

Bij BUILDR bieden we de mogelijkheid tot opvolging van het MTO, waardoor we effectief verbeterpunten kunnen aanpakken. Bovendien herhalen we jaarlijks het MTO om te evalueren of de ingezette verbeteringen vruchten hebben afgeworpen. Op die manier streven we naar voortdurende groei en succes in jouw organisatie.

Volgende maand resultaten, persoonlijke service:

Het voorgesprek

Tijdens het voorgesprek bespreken we het onderzoeksdoel en leren we jouw bedrijf beter kennen. Op deze manier kunnen we de vragenlijst aanpassen aan de behoeftes van jouw bedrijf, maar ook aan het niveau binnen jouw onderneming

De vragenlijst

Het team is geprept en BUILDR zet de vragenlijst uit. Doordat wij vanuit BUILDR de vragenlijst uitzetten geven we teamleden de mogelijkheid om ongecensureerd eerlijk te zijn. Ook passen we de condities zo aan de anonimiteit beschermd wordt. 

Analyse resultaten

Je ontvangt een rapport én analyse van de resultaten. Tijdens een (casual) presentatie lichten we de resultaten toe zodat je weet wat ze betekenen en wat je ermee kunt. 

De opvolging

De uitslag van het MTO is het startpunt. Nu is het aan jou om ook iets te doen met de resultaten. BUILDR biedt een verdieping door middel van opvolging van de resultaten, of een (half)jaarlijkse herhaling van het onderzoek. 

Vraag je je af of dit iets voor jouw bedrijf zou kunnen zijn? Ik bel je graag even!

De investering

We werken graag transparant. De vaste prijs die we voor dit traject vragen is:

Voor bedrijven tot en met 34 medewerkers

€ 1.497,-

Voor bedrijven met 35 tot 70 medewerkers

€ 1.997,-

Heeft jouw team meerdere afdelingen? Of heb je bijvoorbeeld een binnen- en buitenteam? Dan kan het handig zijn om verschillende vragenlijsten uit te zetten. Tijdens de kennismaking kunnen we daarover sparren. Per extra vragenlijst geldt een toeslag van € 299,-.

Veelgestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Bijdrage

 • De bedrijfsidentiteit en trots (betrokkenheid)
 • Leiderschap
 • Taak- en rollenverdeling

Ontwikkeling

 • Groei
 • Uitdaging
 • Waardering

Connectie

 • Cultuur
 • Teambuilding
 • Interne communicatie

Vrijheid

 • Autonomie en eigenaarschap
 • Vitaliteit
 • Processen en beleid

 

Hoeveel tijd ben ik/het bedrijf kwijt met het MTO?

Het totale proces duurt 3 tot 4 weken. Dat komt vooral omdat we de medewerkers voldoende tijd moeten geven om de vragenlijst in te vullen. Onthoud wel dat het MTO een startpunt in. Hierna moet er ook iets met de resultaten gebeuren!

 

Jouw tijdinvestering is ongeveer 3 tot 4 uur: het voorgesprek, het voorbereiden van de medewerkers en de bespreking van de analyse.

Is een MTO ook relevant als het personeelsmanagement goed gaat en de band met en tussen het personeel goed is?

Ja, een medewerkerstevredenheidsonderzoek werkt zowel preventief als voor een acuut probleem. Het zal je wellicht verbazen dat het grootste deel van de klanten van BUILDR niet met problemen kampt. Ze willen kijken of het beeld dat zij hebben klopt. Hoe je het ook went en keert, jij blijft de directeur of manager en dat brengt een drempel met zich mee. Hierdoor mis je veel en een MTO geeft je inzicht en voorkomt blinde vlekken.

Bij een acuut probleem zou een Teamscan wellicht een betere optie zijn. Dit bespreken we tijdens een kennismaking.

Kan een MTO ook de oplossing bieden voor een acuut probleem dat speelt?

Dat kan zeker. Een MTO kan naar boven halen waar de (grond)oorzaak van het probleem zit. Hierdoor voorkom je dat je slechts symptomen bestrijdt. Echter, bij een acuut probleem is een Teamscan (met meer verdieping) meestal een betere oplossing. Dat bespreken we tijdens een kennismaking.

Waarom zou ik zelf niet een enquête uitzetten?
 • Bij een onderzoek is het belangrijk dat de resultaten betrouwbaar zijn en daarvoor is nodig dat medewerkers 100% eerlijk zijn. Dat moeten ze durven. Onderzoek dat gedaan wordt door een onafhankelijke derde bewaart de anonimiteit beter. Hierdoor durft personeel vrijuit te spreken.
 • Bovendien bieden wij begeleiding gedurende het hele proces. Wij zijn gespecialiseerd in personeelsmanagement en bieden daardoor waardevolle, maar vooral eerlijke inzichten.
 • Ook wordt vaak onderschat hoeveel tijd het kost om zo’n onderzoek uit te zetten: je moet uitzoeken welke vragen je moet stellen voor een goed resultaat, welk systeem je wilt gebruiken, bedenken wat de resultaten betekenen etc.
Hoe zorg je ervoor dat de medewerkers de vragenlijst ook echt invullen?

Op verschillende manieren:

 • Tijdens de voorbereidingsfase vertellen we heel duidelijk waarom we het personeel om hulp vragen door de vragenlijst uit te zetten. De ervaring leert dat we het personeel dan gemotiveerder is om actief mee te denken.
 • Wij vragen de werkgever altijd om het mogelijk te maken dat de medewerkers de vragenlijst tijdens werktijd in kunnen vullen.
 • Wij maken veel gebruik van meerkeuzevragen. Dat is gebruiksvriendelijker.
 • Optioneel is om een teambeloning uit te reiken als iedereen de vragenlijst heeft ingevuld. (Een leuk initiatief zoals kroketten bij de lunch bijvoorbeeld)
 • En natuurlijk zorgen wij ervoor dat het team de vragenlijst helemaal anoniem in kan vullen.
Waarom zou ik niet kiezen voor een online model met een automatische uitslag?

Omdat die modellen menselijk analytisch vermogen missen en niet verder kijken dan de multiple choice. Hierdoor krijg je standaardinterpretaties, terwijl iedere organisatie anders is. Het zijn mooie tools die een goede aanvulling bieden, maar ze missen diepgang. 

Wat is het verschil met de Teamscan van BUILDR?

De Teamscan is de verdieping na het MTO. Of, wordt ingezet als eerste stap bij een uitdaging die op dat moment speelt. Tijdens de teamscan gaan we, naar aanleiding van de vragenlijst, in gesprek met het personeel. We maken een analyse en presenteren de verbeterpunten plus een plan van aanpak. Dit is dus een uitgebreider proces waar er directer wordt gecommuniceerd. Het doel is om naast een juiste analyse ook een plan van aanpak op te stellen. Dit is relevant indien er bepaalde aandachtspunten uit het MTO komen.

Is een MTO ook relevant als ik een klein bedrijf heb? (10-20 medewerkers)

Absoluut, sterker nog, het is onze specialisatie. Heel veel werkgevers overschatten hun kennis van het team, juist in kleine teams. Ze vergeten dat zij de ‘baas’ zijn en daardoor een andere relatie hebben met het team, dan dat zij onderling hebben. Er spelen andere belangen. Er gaat dan veel langs je heen en het MTO is de ultieme tool om je ogen te openen voor je blinde vlekken. Het grootste deel van de klanten van BUILDR zitten rond de 20 medewerkers. 

Voor wie is het MTO bedoeld?

Wij focussen ons op het MKB (10 – 70 FTE) omdat daar onze specialisatie zit.

Tevreden werknemers als sleutelfactor voor succes

Bel mij terugOf start direct