4 Dynamics Teamscan

Ben je eraan toe om eens écht aan de gang te gaan met personeelsmanagement? De Teamscan is een totaalanalyse van het huidige personeelsmanagement dat resulteert in een praktisch en krachtig Plan van Aanpak. Dé manier om alles voor nu en in de toekomst goed te regelen.
Start direct

De 4 Dynamics Teamscan is het voortraject van het Next Generation Teams Programma. Meer informatie over dit programma vind je hier

4 Dynamics Teamscan

Een succesvol bedrijf begint bij een succesvol team, maar als ondernemer wil je je vooral bezighouden met de kernzaken: de ontwikkeling van het bedrijf en met name het bedrijfsresultaat. Personeelsmanagement kan aanvoelen als een randzaak, een afleiding. Hierdoor ontstaat een dilemma, want een goed team bouwen vraagt om aandacht en strategie.

Dat is waar de Teamscan van pas komt. Onze Teamscan is speciaal ontworpen voor ondernemers en directeuren die te maken hebben met vraagstukken zoals personeelsverloop, verzuim, lage betrokkenheid, conflicten binnen het team of werknemers die op 70% of minder werken. Misschien groeit je bedrijf en wil je de medewerkers betrokken houden, of ben je op zoek naar een beter systeem voor je team.

Met de Teamscan krijg je inzicht in de sterke punten en verbeterpunten van het personeelsmanagement en bieden wij jou een praktisch plan waarmee je gericht kunt werken aan optimale condities voor jouw team. Je hoeft niets zelf uit te zoeken, laat onze expertise invulling geven aan jouw personeelsmanagement.

Wij zijn ervan overtuigd dat het succes van jouw bedrijf wordt bepaald door het team. De Teamscan biedt jou de mogelijkheid om het beste uit jouw team en daarmee het bedrijf te halen.

De Teamscan is ook een mooi vervolg ter verdieping op het medewerkers-tevredenheidsonderzoek van BUILDR.

> Lees hier meer over het MTO.

Waarom heet het de 4 Dynamics Teamscan?

De 4-Dynamics methode is een systeem dat BUILDR heeft ontwikkeld waarmee op een gestructureerde en holistische wijze gewerkt wordt naar optimaal teammanagement. De teamscan is gebaseerd op deze methode zodat wij:

  • ieder element van teammanagement meenemen en daardoor nooit iets over het hoofd zien;
  • tot de kern van het probleem komen;
  • twee kanten kunnen belichten: de werknemer en de ondernemer;
  • blijvende oplossingen bieden.

Wellicht klinkt dat ingewikkeld, maar het systeem werkt heel simpel. Als je kijkt naar de mensen in je organisatie heb je te maken met 4 key dynamieken, waar 4 bouwstenen uit voortvloeien. Als je deze bouwstenen stevig neerzet, zijn de dynamieken in balans en heb je een optimaal presterend en gelukkig team.

Hoe ziet de 4 Dynamics teamscan eruit?

Voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk. De 4D teamscan is een heel delicaat proces waarbij vertrouwen van de medewerkers en het managementteam key is. Een open houding vanaf het begin is essentieel. De komst van BUILDR wordt aangekondigd en het proces en doel wordt uitgelegd.

Het MTO

Wat maakt jouw team tot een gelukkig team? Wat is nou eigenlijk de ongezouten mening van jouw medewerkers? Tijdens het MTO geven we teamleden de mogelijkheid om ongecensureerd eerlijk te zijn. We komen erachter hoe jouw bedrijf scoort op de 4 bouwstenen. (Indien al voltooid, gaan we direct naar stap 3)

De verdieping

Nu we een goede basis hebben voor de scan, gaan we de verdieping in. Aan de hand van de afgenomen vragenlijst gaan we in gesprek met jou, het management, het team én iedere individuele medewerker. Alleen zo krijgen wij de dieperliggende oorzaak naar boven en hebben we de basis voor een oplossing met blijvende werking.

Het resultaat

We hebben alles dat nodig is om een uitgebreide analyse op te stellen. Aan het einde van de rit ontvang je:

  1. Een analyse dat leidt tot een strategisch Plan van Aanpak
  2. Een evaluatiesessie waarin de resultaten besproken worden met jou of het MT

Jij weet nu precies wat je moet doen om tot succesvol personeelsmanagement te komen!

 

Zet nu de eerste stap!